Warme vloerstijlen voor de winter

Met de winter om de hoek beginnen velen van ons na te denken over hoe we ons huis klaar kunnen maken voor die kortere dagen, langere nachten en koudere temperaturen. Terwijl het beheer van uw thermostaat natuurlijk het laatste woord heeft over hoe warm uw huis aanvoelt, zijn er bepaalde interieurtips die de algemene sfeer van uw huis wat gezelliger kunnen maken. Uw eerste stap moet altijd uw vloer zijn. Met dit in gedachten, wat zijn de beste manieren om een warme vloer te bereiken in de koudere maanden?

 

De grootste factor die de algemene temperatuurperceptie in de kamer kan veranderen, is de kleur. Het is niet verwonderlijk dat hoe lichter en bleker de kleur is, hoe kouder of luchtiger een kamer zal aanvoelen. Terwijl donkerder, rijkere kleuren een gezellige, warme gevoel bevorderen. Denk eens aan donkere eiken en walnoten met prachtige afwerking.

 

Gerookt en hergebruikt

Zoals eerder vermeld, is kleur een enorme bepalende factor en als zodanig zijn er een paar afwerkingen en effecten waar u op kunt vertrouwen om een warmere uitstraling te bereiken. Gerookte en teruggewonnen stijlen brengen een geweldig karakter met zich mee dankzij hun licht verouderde uitstraling. Dit betekent dat zelfs als u het van een gloednieuwe versie installeert, het een enigszins afgesleten look zal hebben waardoor het lijkt alsof het altijd al een deel van uw huis is geweest. 

 

Rustieke en natuurlijke 

Zowel rustiek als natuurlijk hout hebben een ongelooflijk charmante uitstraling. Hun karakter en variatie geven een klassieke landelijke en huiselijke esthetiek. Dit zal uw huis onmiddellijk transformeren zodat u zich wat rustiger voelt en uw huis gezelliger ervaart. Een mooi voorbeeld hiervan zou een natuurlijke, gemanipuleerde eik zijn met een UV gelakte afwerking. 

 

Visgraat

Als een vloer die erg geliefd is en zich op dit moment de toppositie onder de ontwerpers heeft verdiend, kan de visgraatvloer u een overvloed aan voordelen bieden. Historisch gezien was de visgraatvloer zijn plekje in de schijnwerpers kwijtgeraakt voor een recente periode van verjonging. De look ging uit de mode, maar is inmiddels herwonnen dankzij vintage- en retrotrends. De visgraat lay-out biedt u een vertrouwde esthetiek. Deze vloer straalt klasse uit en ziet er vaak duurder uit dan het in werkelijkheid is.

 

Tips & weetjes

Blog

Innoparket