Laminaatvloeren reinigen

Laminaatvloeren zijn in de loop der jaren in populariteit gegroeid, omdat ze hardhouten vloeren mooi kunnen imiteren en bovendien veel praktische voordelen hebben. Laminaatvloeren zijn water-, vlek- en krasbestendig en daardoor zeer eenvoudig te reinigen. Vaak wordt ons gevraagd hoe we laminaatvloeren het beste kunnen reinigen, daarom hebben we een korte handleiding samengesteld om uw laminaatvloer te laten glanzen.

 

Reinigingsproducten

In tegenstelling tot houten vloeren kan een oplossing van witte azijn en warm water worden gebruikt als de beste vloerreiniger voor laminaat. Het enige wat u hoeft te doen is een kopje witte azijn te mengen met een liter heet water in een emmer of een spuitfles. Als de oplossing eenmaal op de vloer is aangebracht, verdeelt u deze met een vochtige dweil of een vochtige doek en zorgt u ervoor dat alle zones zijn afgedekt. Ga door met het dweilen van de vloer totdat deze begint te drogen.

 

Dagelijks vuil

Vuil en modder zijn zeer gemakkelijk te verwijderen bij laminaatvloeren. Veeg met een licht bevochtigde doek snel over het gemorste materiaal totdat alles is verdwenen en droog het vervolgens af met een theedoek of keukenrol. Vermijd het gebruik van bezems met zachte borstelharen en staalwol voor eenvoudig dagelijks vuil, omdat dit de vloer kan bekrassen of de beschermende toplaag van de vloer kan beschadigen.

 

Intensieve reiniging

Als u op zoek bent naar een intensieve reiniging, dan kunt u investeren in een microvezeldoek of -dweil van goede kwaliteit en een specifieke laminaatreinigingskit. Vermijd het gebruik van een stoomdweil, aangezien het overtollige vocht en de hitte, de kern van het laminaat kunnen beschadigen.

 

Belangrijk

Er zijn veel verschillende manieren om uw vloer schoon te houden en het hangt allemaal af van de type reiniging die u uitvoert. Denk er altijd aan hoeveel water u op uw laminaatvloer aanbrengt, want te veel vocht kan de onderste lagen beschadigen.

Tips & weetjes

Blog

Innoparket