Ondervloeren

Iedere vloer is anders en wordt gelegd op een andere manier. Daarom heeft ook iedere vloer een andere ondervloer nodig en is er geen one-size-fits-all. Daarnaast kunnen voorkeuren erg verschillen.

 

Functies van een ondervloer

 

Er zijn diverse functies die een ondervloer heeft. Een juiste keuze van ondervloer kan essentieel zijn voor een prettige leefomgeving. Daarom is het erg belangrijk om hier goed over na te denken alvorens wordt overgegaan tot het plaatsen van de vloer. 

 

Eén van de belangrijkste functies is het voorkomen van problemen m.b.t. geluid. Echter is een ondervloer ook erg belangrijk in termen van vochtreductie, stabiliteit, uitvlakking, geluiddemping en dampdichtheid.

 

Ondervloeren voor houten vloeren en laminaat

 

Bij het plaatsen van een houten vloer is een egale vloer erg belangrijk. Een ondervloer zorgt dat de vloer mooi egaal is en de vloer een stabiele ondergrond heeft. 

Ook een laminaatvloer vereis een ondervloer. Bij een reeds egale betonvloer, zou een isolerende folie een juiste keuze zijn.

Als sprake is van vloerverwarming, dient er een speciale folie voor vloerverwarming gebruikt te worden.

 

Innoparket ondervloeren

 

Ondervloeren worden gebruikt voor geluids- en warmte isolatie bij parket- en laminaatvloeren.

 

Als Innoparket hebben wij onze eigen merk ondervloeren. Wij bieden de volgende ondervloeren aan onder onze eigen naam:

- Innofoam (2mm)

- Innofoam Alu (3mm)

- Innorubber (3mm)

 

Innofoam (2mm) en Innofoam Alu (3mm) verminderen het contactgeluid naar ondergelegen ruimten en beschermt tegelijkertijd de vloeren tegen opstijgend restbouw vocht uit de ondergrond. Deze ondervloer is geschikt voor vloerkoeling en vloerverwarming.

 

Wilt u het echt rustig en stil hebben? Ga dan voor onze rubberen ondervloer.

 

Deze minimaliseert zelfs loopgeluid en zorgt voor een stabiele vloer. Deze ondervloer is tevens geschikt voor vloerverwarming met een hoge weerstand.

 

Tips & weetjes

Blog

Innoparket