Onderhoud van een houten vloer

Met goed onderhoud kunt u een leven lang genieten van een houten vloer. Het onderhouden van een houten vloer is redelijk eenvoudig. Om het mooie uiterlijk en de kwaliteit van het hout te behouden is het belangrijk om rekening te houden met enkele basisprincipes.

Water

Omdat hout natuurlijk is, kan het kromtrekken of uitzetten in een vochtige omgeving. Derhalve is het belangrijk om te voorkomen dat uw vloer overmatig vochtig raakt. Water en andere vloeistoffen dienen direct opgeruimd te worden wanneer ze worden gemorst.

Een houten vloer schoonmaken doet u het beste met een licht vochtige dweil. In plaats van regelmatig te dweilen, raden wij aan om te vegen met een zachte bezem.

Zware voorwerpen

Let bij een houten vloer altijd op met het verschuiven van zware voorwerpen zoals uw meubels. Deze kunnen uw vloer namelijk beschadigen. Til uw meubels altijd op om ze te verplaatsen in plaats van te schuiven.

Hiernaast kunt u voorzorgsmaatregelen nemen tegen krassen door bijvoorbeeld de onderkant van uw stoelen of tafelpoten met vilten af te plakken. Schoenen met (hoge) hakken kunt u beter niet binnen dragen. Dit zijn eenvoudige maatregelen waarmee u uw vloer makkelijk kunt beschermen tegen beschadiging bij dagelijks gebruik.

Zon

Wellicht denkt u er niet snel aan, maar de zon is een stiekeme boosdoener en kan veel schade brengen aan hardhouten vloeren. Bij regelmatige blootstelling kan de kleur van uw vloer veranderen of vervagen. Ook dit is makkelijk te voorkomen met een eenvoudige oplossing zoals het gebruik van een gordijn. Liever geen gordijnen? UV-coating op uw ramen is ook een optie.

Toch beschadigd?

Geen zorgen! Mocht uw vloer toch beschadigd zijn, dan kunnen we het bij Inno parket nog altijd voor u renoveren. Eén van de grootste voordelen van een houten vloer is dat het goed te repareren is aan de hand van schuren en opnieuw afwerken. Uw vloer wordt weer zo goed als nieuw. Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. 

Tips & weetjes

Blog

Innoparket