Interieur ontwerptips bij je eerste huis

Voor de meesten van ons is het kopen van ons eerste huis één van de grootste mijlpalen in ons leven. Het is niet alleen een zeer opwindende tijd, het is ook zeer stressvol en kan een verontrustend proces zijn. Een groot aandachtpunt is hoe we onze nieuwe woning gaan inrichten en dus onszelf thuis laten voelen. Voordat we er volledig intrek in nemen, hebben velen van ons een visie over hoe we willen dat ons huis er aan het einde van de rit uitziet. Hier zijn enkele tips bij een nieuwe huis...

 

Hou het eenvoudig

Je kent het gezegde 'minder is meer' vast wel, dit geldt ook voor je interieur. Denk niet dat je elke hoek moet vullen. Wees minimaal in je aanpak, ga voor neutrale vloeren, muren en meubels. Misschien wil je over een paar jaar wat meer karakter toevoegen of dingen verplaatsen, maar het is verstandig m rustig te beginnen!

 

Maak een plan

Hoewel het decoreren tot op zekere hoogte een kwestie is van proberen, is het altijd goed om een idee te hebben over het eindresultaat dat je wilt bereiken, ook al is het niet helemaal uitgestippeld. Geen enkel groot project moet worden opgestart zonder een dergelijk plan en de dingen zullen minder stressvol aanvoelen als je er een idee over hebt!

 

Een goed onderwerp om te beginnen is het kiezen van een kleur en interieur thema, bijvoorbeeld beslissen of je bijvoorbeeld voor rustiek of modern wilt gaan. Je wilt niet verliefd worden op een prachtig parkethout om er vervolgens achter te komen dat het geen aanvulling is op het thema waar je voor was gegaan! Denk niet dat je ook niet al te streng hoeft te zijn, niet alles hoeft helemaal perfect te zijn, maar het hebben van een idee maakt de dingen minder ontmoedigend!

 

Wees niet bang om professioneel advies te vragen

We moeten allemaal wel eens om hulp vragen als het gaat over onderwerpen waar wij niet goed in zijn. Als het je eerste huis is, dan is het waarschijnlijk dat je niet alle antwoorden en ervaring hebt om je nieuwe huis in te richten. Als je het moeilijk vindt om je ideeën uit te werken of het je niet voor je kunt zien, is het geen slecht idee om een interieurarchitect in te huren die je visie tot leven kan brengen en je extra inspiratie kan geven. Hoewel dit misschien ten koste gaat van het budget, is het beter dan zomaar geld uitgeven waarbij je uiteindelijk toch niet blij wordt.

 

Tips & weetjes

Blog

Innoparket