Aandachtspunten bij aanschaf van laminaat

Uiteraard letten we allemaal op de kleur en de algemene uitstraling van laminaat. Echter zijn er nog enkele andere aspecten waar op gelet moet worden. Zo is niet iedere laminaattype geschikt voor iedere ruimte. Hieronder behandelen wij enkele aspecten.

Geschiktheid

Wat betreft laminaat is er heel veel keus. Laminaat met MDF als drager is bijvoorbeeld minder vochtbestendig, dus minder geschikt voor ruimtes zoals een keuken. De keuze voor de keuken zou moeten uitgaan naar een laminaat dat bestand is tegen vocht en vuil.

Kwaliteit

De kwaliteit van het laminaat is ook erg belangrijk. De kwaliteit bepaalt de duurzaamheid van de vloer. Laminaat kan verdeeld worden in de volgende 3 klassen: normaal gebruik, gemiddeld gebruik en intensief gebruik. Denk dus voor de aanschaf goed na over de kwaliteit. Moet het laminaat lange tijd mee, wordt het gebruikt in de woonkamer (intensiever gebruik) of slaapkamer (normaal gebruik).

Slijtvastheid

Naast de intensiviteit moet er ook gekeken worden naar de AC-waarde van de toplaag. De AC-waarde geeft de sterkte en daarmee de slijtvastheid aan. Als er intensief geleefd wordt op het laminaat zal een sterke waarde gekozen moeten worden. Houdt hierbij rekening met uw levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan een situatie met kinderen of huisdieren of een ruimte waar veel gelopen en geleefd wordt.

Inno parket begeleidt u graag door het gehele proces

Laminaat kiezen kan een lastige taak zijn. Onze verkoopmedewerkers zijn ervaren en deskundig en kunnen u de juiste begeleiding bieden die u nodig heeft bij de aankoop van laminaat. Vloerbekleding is een investering voor de langere termijn, derhalve is het belangrijk om u goed te laten adviseren. Kom langs in onze showroom en bekijk ons assortiment en laat onze medewerkers u helpen.

Tips & weetjes

Blog

Innoparket