Op zoek naar een krasvrije vloer?

Een nieuwe vloer is een investering waarbij duurzaamheid erg belangrijk is. Hierbij willen we natuurlijk dat de vloer lang meegaat en zo min mogelijk onderhoud nodig heeft. Of dat een krasvrije vloer mogelijk is hangt af van diverse factoren.

 

Uw situatie

 

Om heel eerlijk te zijn zal geen enkele vloer 100% krasvrij zijn. Echter is de ene vloer beter bestendig tegen krassen dan de andere. Kwaliteit speelt de grootste rol, maar factoren zoals onderhoud en het aantal personen dat thuis woont (en huisdieren) spelen zeker ook een rol.

 

De kwaliteit zal vaak afhangen van uw budget en hoeveel u bereid bent om te betalen voor uw nieuwe vloer. Echter zal onderhoud een enorm verschil maken. Goed onderhoud voorkomt namelijk krassen. 

 

Krasvrije houten vloer

 

Wanneer we het hebben over parket, kan voor een krasvrije vloer het beste hardhout gekozen worden. Hardhouten vloeren zijn namelijk minder gevoelig voor krassen en andere beschadigingen. Daarom gaan ze ook erg lang mee.

 

Tegenwoordig worden houten vloeren afgewerkt met hard wax olie, ook wel was olie genoemd. Dit kan naturel maak ook met een kleur. De afwerking geeft een natuurlijke matte uitstraling.

 

Mocht het zo zijn dat uw houten vloer beschadigd raakt, dan is er ook geen rede tot paniek! Parket kan namelijk erg goed gerenoveerd worden. Na opschuren en opnieuw afwerken, ziet uw parket er weer als nieuw uit!.

 

Zo zijn onze experts gespecialiseerd in herstel en renovatie van houten vloeren. Hierbij wordt er goed besproken wat de mogelijkheden zijn en op deze wijze een juiste keuze gemaakt met de klant.

 

Krasvrij laminaat

 

Wat betreft laminaat worden laminaatvloeren steeds krasbestendiger dankzij de toenemende kwaliteit. De beschermlagen (toplaag) zijn hard en nagenoeg krasbestendig.

 

Een krasbestendige laminaatvloer gaat bij normaal gebruik tot wel 20 jaar mee. Wat u kunt doen om de vloer zo veel mogelijk krasvrij te houden is bijvoorbeeld vilten beschermdopjes onder uw meubels plaatsen. Ook regelmatig stofzuigen zal zorgen dat zand en vuil wegblijven waarmee (kleine) krasjes worden voorkomen.

 

Tips & weetjes

Blog

Innoparket