Voor- en nadelen van parket, laminaat en vinyl

Een nieuwe vloerbedekking? Kiezen kan best lastig zijn omdat er zoveel keus is. Ieder heeft zijn eigen unieke eigenschappen en daarmee voor- en nadelen. In dit blogartikel kunt u lezen over de voor- en nadelen van parket, laminaat en vinyl. Wellicht wordt de keuze er niet makkelijker op, maar zeker wel bewuster.

Parket

Parket is heel erg duurzaam. Met een goede verzorging gaat het een leven lang mee. Daarnaast kan parket makkelijk gerenoveerd worden in geval er sprake van slijtage is. Doordat het uit hout bestaat kan het echter krimpen of uitzetten bij luchtvochtigheid. De mate hangt af van het soort hout. Hierdoor is het erg belangrijk om u goed te laten informeren voordat u een keuze maakt.

Voordelen:
-    Authentieke look (warm en chique)
-    Goede isolatie
-    Gaat erg lang mee met een juiste verzorging
-    Bij eventuele schade kan er gerepareerd worden

Nadelen:
-    Duurder dan laminaat
-    Massief parket kan inkrimpen en uitzetten bij temperatuurverschillen en leiden tot kieren

Laminaat

Is een echte houten vloer toch iets te duur? Laminaat biedt een mooi alternatief. Laminaat wordt gemaakt van kunststof maar ziet er uit als hout. Het is iets minder duurzaam dan een parket vloer, maar gaat zeker 25 jaar mee. Daarnaast is het makkelijk te onderhouden, vervormd niet en is goed te combineren met vloerverwarming.

Voordelen:
-    Lagere prijs
-    Makkelijk te onderhouden
-    Goed te combineren met vloerverwarming
-    Krimpt of zet niet uit
-    In geval van kliklaminaat: makkelijk mee te nemen bij verhuizing.

Nadelen:
-    Moet volledig vervangen worden na verloop van tijd
-    Niet geluiddempend

Vinly

Vooral voor gezinnen met jonge kinderen is vinyl een uitstekende keuze. Vinyl is slijtvast, gaat 20 tot 30 jaar mee, werkt geluiddempend en is makkelijk te onderhouden. Bovendien is het relatief goedkoop. Echter moet er bij vinyl opgelet worden tijdens bijvoorbeeld het verschuiven van meubels. Zware meubels kunnen een afdruk achterlaten of het vinyl zelfs scheuren. Daarom is het belangrijk om uzelf goed te laten adviseren en niet meteen de goedkoopste optie te kiezen.

Voordelen:
-    Relatief goedkoop
-    Vochtbestendig
-    Geluiddempend
-    Goed met vloerverwarming

Nadelen:
-    Meubels kunnen een afdruk laten
Inno parket helpt u graag!

Komt u er niet uit of heeft u meer informatie nodig? Kom langs en laat u adviseren door onze verkoopmedewerkers. Vloerbedekking is een investering voor de lange termijn, waardoor het belangrijk is om een bewuste keuze te maken. Inno parket helpt u graag bij u keuze.

Tips & weetjes

Blog

Innoparket