Installatiemethoden bij het leggen van parket

Eén van de belangrijkste dingen om over na te denken bij het kiezen van uw vloer is de type installatiemethode die wordt aanbeveelt. Of u nu wilt beginnen met uw eerste doe-het-zelfproject of een professional wilt inschakelen, wij zijn hier om alle belangrijke installatiemethoden uit te leggen, zodat u de vloer kunt kiezen die het meest geschikt is voor uw project!

 

Verbindingsmethoden

Ten eerste kunnen we kijken naar de verbindingsmethode - dit houdt in dat de planken in elkaar passen, zodat ze op hun plaats blijven wanneer u ze installeert. De meeste van onze producten hebben ofwel een kliksysteem ofwel een tand- en groefverbindingssysteem dat wordt geleverd met een reeks van installatiemethoden.

 

Kliksysteem

Kliksystemen hebben een revolutie teweeggebracht in de installatiemethoden voor vloeren. Elke plank is ontworpen om perfect, snel en veilig in elkaar te passen. Door de klikmethode kunnen de planken worden vastgezet door ze met één enkele beweging in elkaar te klikken.

 

Tong en groef

Bij deze verbindingsmethode worden de planken sterk samengevoegd tot één enkel, vlak oppervlak. Dit gebeurt door de ene kant van de plank een uitstekende rand te geven, terwijl de andere kant een sponningkant heeft die naadloos in elkaar passen.

 

 

Installatiemethoden

 

Drijvend

Deze installatiemethode spreekt voor zich en is één van de snelste vormen van installatie. U verbindt de planken met lijm die op de groef van elke plank wordt aangebracht en plaatst de planken op een onderlaag, wat samen met de verbindingsmethode zorgt voor een sterke en stabiele vloer. Het is niet nodig om een lijm te gebruiken om de ondervloer of de vloer zelf op de ondervloer te lijmen.

 

Aanbevolen voor: Luxe Vinyl Tegels, Laminaat, Engineered en Massief Hout (met kliksysteem).

 

Geheime spijkerstof

Deze methode kan worden gebruikt op tand en groef en klik systeem stijl planken. Hierbij wordt de tong van de planken onder een hoek op een houten ondergrond gespijkerd. Het wordt aanbevolen om dit door een professional te laten doen, omdat het moeilijk kan zijn om de hoek precies op elke plank te krijgen. Het spijkeren van uw vloer is snel en maakt het mogelijk om uw vloer direct te gebruiken (geen wachttijd voor het drogen van de lijm!).

 

Aanbevolen voor: Ontworpen Houten en massieve houten vloeren

 

Gelijmd

De gelijmde methode zorgt voor een stevige en robuuste ondergrond. Het wordt gezien als één van de meer permanente installatiemethoden en heeft de voorkeur als u op zoek bent naar een vloer die een leven lang meegaat. Deze methode wordt vaak gebruikt voor massief houten installaties met planken zonder kliksysteem. Het houdt in dat er een lijm wordt aangebracht op de ondervloer in kleine, hanteerbare delen en dat de planken op de lijm worden gelegd om ervoor te zorgen dat ze stabiel zijn.

 

Aanbevolen voor: Ontworpen Hout, Massief Houten Vloeren en Luxe Vinyl Tegels

Tips & weetjes

Blog

Innoparket